Logo Sorsele Webbportal
VÄLKOMMEN TILL SORSELE/SUORSSÁ

Din fritid

Två män och två kvinnor i fritidskläder sitter vid en lägereld och dricker kaffe ur kåsor.
Foto: Sanne Brännström.

Vad gör man i Sorsele om man är ledig? Umgås med vänner, motionerar, sjunger, läser eller är ute i naturen. Från Vindelfjällens högalpina områden i väster ner till den fjällnära urskogen i Övre Juktådalen, med flera älvar och större vattendrag, har kommunen fantastiska möjligheter till natur- och kulturupplevelser utöver det vanliga.

Det bor ungefär 0,3 personer per km2 i Sorsele kommun vilket gör att vi alla har stor närhet till naturen och det är enkelt att utöva många intressen som jakt, fiske, skidåkning, vandring och cykling. 

Kommunen har ett rikt föreningsliv, en aktiv befolkning som uppskattar tid i naturen och stor variation på aktiviteter, ideella och professionella. En stor del av kommunen är skyddad natur, som består av såväl skogs- som fjällområden förutom de älvar som rinner som ådror genom kommunen, till exempel Vindelälven, Laisälven, Gargån och Juktån. Här finns alla möjligheter till rekreation, rörelse och äventyr. Upplev Sorsele!

Hemvändarhelger och andra event

Sorsele/Suorssá är en geografiskt stor kommun med många livaktiga byar. Vid sidan om centralorten är Ammarnäs/Gávtsjávrrie, Blattnicksele/Blahnage och Gargnäs/Dráhkie stora byar med engagerade byaföreningar. Samiska veckan och Pärfestivalen i Ammarnäs, hemvändarhelgen Holmen gungar i Sorsele, isfestivalen i Blattnicksele och Röda ulven-festivalen i Gargnäs är några uppskattade arrangemang som genomförs i kommunen under året.

Utöver detta erbjuds invånare, tack vare ett stort engagemang från ideella föreningslivet och kommunen, ett stort kulturellt utbud. Musik, teater, berättelser, handarbete - det är aldrig långt bort till nästa sammankomst.

Kultur

Bibliotek med filialer i Ammarnäs/Gávtsjávrrie och Gargnäs/Dráhkie

Biograf

Kommunikationer

Tips på att göra

Sorsele united, samlad information från föreningarna

På Visitor center/Turistinformationen finns samlad information

Idrottsanläggningar i Sorsele tätort

Fiske i världsklass

Småviltsjakt

Bad - enskilda sandstränder lämpliga att bada vid finns i hela kommunen, här är tips på en av den största.