Logo Sorsele Webbportal
VÄLKOMMEN TILL SORSELE/SUORSSÁ

Familj

I mitten av bilden ser man en mamma och ett litet barn sitta på en gräsmatta framför en färgglad hoppborg. Både barn och äldre står vid sidan av dem.
Foto: Remo Friedrich.

Man skulle kanske kunna kalla det femminuterssamhället om det inte lät stressigt. Här kan du nämligen åka från jobbet, hämta barnen på förskolan och vara i affären för att handla inom loppet av några minuter. 

 

I alla fall om du väljer att bosätta dig i någon av tätorterna. Kanske är det hellre bylivet som lockar, någon av de många natursköna platserna i vår vidsträckta kommun. Du kommer ändå inte att behöva pendla i evigheter. Vi har platsen för dig som vill skala ner på stressen och som söker en hållbar livsstil. 

Korta avstånd, trygga boendemiljöer, fin barnomsorg, bra skola och fantastisk natur att vara aktiv i – ja, behöver man så mycket mer? 

"Barn är barn och ungdomar är ungdomar här också. Så är det. Men mängden är ju en helt annan! Det är färre barn, färre och mindre konflikter och bråk. Jag har jobbat i en stökig miljö i sjutton år. Det räcker. Här är det lugn och ordning på ett helt annat sätt", säger en av våra lärare på Vindelälvsskolan. 

De entreprenöriella förmågorna som kreativitet och flexibilitet hos barn och unga är viktigt för oss och därför har vi ett starkt samarbete med Ung företagsamhet och skolan jobbar med en röd tråd genom grundskolan. 

Läs mer:

Skola

Förskola finns på fyra orter i kommunen

Fritidshem

Alternativ barnomsorg/förskola i Sorsele

Grundskola finns på tre orter

Gymnasieskolan sker i samarbete

Gymnasieskola med språkintroduktion

Elevhälsa

Ansökan om plats till förskola eller grundskola

Matsedel

Kulturskola från åk 4

Entreprenörskap i skolan med Ung företagsamhet

Ung i Sorsele

Ung i Sorsele

Elevhälsa

Matsedel

Kulturskola från åk 4

 

Omsorg och stöd

Sorsele sjukstuga

Folktandvården Sorsele

Familjerådgivning

Budget- och skuldrådgivning

Bostadsanpassning

Äldreomsorg