Logo Sorsele Webbportal
VÄLKOMMEN TILL SORSELE/SUORSSÁ
Porträtt på Mats Söderlund

Författarbesök av Mats Söderlund i Ammarnäs

Evenemang › Kultur och bio

Författaren Mats Söderlund besöker oss på Samegården kl 18.00 och berättar om sin senaste bok "Härlig är jorden". I boken medverkar bland annat Lars Anders Jonsson, Grans Sameby. Vi bjuder på gott fika efteråt . Välkomna!

Mats Söderlund är författare och poet, född i Sundsvall 1965, uppvuxen i Skellefteå, bosatt i Simrishamn. Sedan debuten 1992 har han publicerat ett tjugotal böcker och erhållit ett flertal priser och stipendier för sina verk. 2018-2020 utkom klimatfantasy-trilogin ”Ättlingarna” som utspelar sig i norra Sverige och världen.

Mats Söderlund är i år aktuell med två böcker:

”Härlig är jorden. Om fjällen, vädret och allt det som ännu inte gått förlorat” är en kärleksförklaring till de ekosystem som nu hotas av förödelse, och samtidigt en engagerande plädering för allt det vi ännu inte förlorat. Söderlund reser längs den svenska fjällkedjan och intervjuar människor som lever mitt i klimatförändringarnas verklighet.

Diktsamlingen ”Eskatos, tystnaden tillhör inte oss” är en poetisk sorgesång över en snart förlorad värld. Ett ilsket och samtidigt uppgivet angrepp på oss alla skyldiga och drabbade. Undergången är nära men ännu lever vi, ännu grönskar det.