Logo Sorsele Webbportal
VÄLKOMMEN TILL SORSELE/SUORSSÁ
upload-facebook_rasbiologiska_institutet_varen_2022_x_05-2022-05-12.jpg

Samtal om hur material och bilder av samer ska förvaltas och av vem?

Evenemang › Invånare

Samtalet rör hur material och bilder med samer ska förvaltas och av vem? Anmäl dig och du får en länk för att lyssna digitalt via zoom på panelens samtal på Tráhppie, Umeå.

Detta är del 4 i föreläsningsserien "Rasbiologi på samer 100 år"

Medverkande: Adriana Aurelius

Adriana Aurelius är doktorand i museologi vid Umeå Universitet och skriver sin avhandling om urfolks återkrav på föremål ur museisamlingar. Inger Hellman - naturmänniska och samisk allkonstnär Mikael Jakobsson- samisk antikvarie på Skogs- och samemuseet, Lycksele Åsa Skum - samisk samordnare, Sorsele kommun Krister Stoor - universitetslektor på Várdduo-Centrum för samisk forskning Det är kostnadsfritt att delta.

Föreläsningen startar kl 15.30. Efter föreläsning finns tid avsatt för frågor. Mötesrummet öppnar ca 5 minuter före start. Anmäl dig i god tid innan och du får ett mejl med länk till det digitala mötesrummet på zoom. Mejlet kommer dagen innan föreläsningen. Du får också en instruktion om hur du laddar ner appen zoom, ladda gärna ned zoom i förväg. I anmälan kommer det upp en fråga om betalning som man måste klicka i men det debiteras ingen kostnad.

Om du saknar svenskt personnummer: e-posta Lycksele@medborgarskolan.se senast fredag 20 maj så hjälper vi dig!

Anmäl dig härwww.medborgarskolan.se, använd sökord sapmi. Vi skickar ut länken till evenemanget dagen före via e-post.