Logo Sorsele Webbportal
VÄLKOMMEN TILL SORSELE/SUORSSÁ

Du är välkommen att etablera ditt företag i Sorsele kommun!

Inlandsbanan

Vi jobbar ständigt för att utveckla Sorsele som en attraktiv plats för företag och nyetableringar. Vi är många som jobbar med företagsfrågor på olika sätt i kommunen, allt från rådgivning, utbildningar till markfrågor.

Vi har bra kommunikationer med ett bredband i världsklass, en timme till flygplatsen i Arvidsjaur, vi ligger precis vid Europaväg 45 och järnvägen Inlandsbanan går genom vår kommun. Med en liten kommun följer stora fördelar, allt från snabba beslutsvägar till ett näringsliv med hög grad av samverkan. I Sorsele har vi mottagit ett flertal utmärkelser som vi är oerhört stolta över. Sorsele kommun innehar första platsen i Norrland på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet, en plats vi har behållit två år efter varandra! Ett gott företagsklimat tillsammans med drivna och duktiga företagare ger goda förutsättningar för att även du som vill etablera verksamhet i Sorsele kommun ska nå dina mål. Välkommen att kontakta oss på näringsliv så ser vi hur vi kan hjälpa just dig!

En etablerad arbetsmetod i kommunen är ”Forum Sorsele”. Vi är stolt över att erbjuda denna möjlighet för dig som företagare. Istället för att du själv ska kontakta flera olika personer inom olika verksamheter i kommunen så tar vi ansvar att bjuda in våra kollegor så du får träffa oss alla samtidigt och få svar på dina frågor på plats. Vill du veta mer om det arbetssättet är du välkommen att höra av dig till oss!

Sorsele kommun äger mark och ett antal fastigheter. Har du frågor som gäller försäljning eller köp av fastigheter, utarrendering av kommunens mark eller har du andra frågor som rör detta är du välkommen att kontakta kommunens tekniska kontor.

Kontaktuppgifter för markfrågor hittar du enkelt här.

Kontaktuppgifter för övriga frågor vid etablering hittar du enkelt här.