Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan

Inventering och översyn av Sorsele bildbank!

Evenemang › Kultur och bio

Sorsele kommun ser just nu över möjligheterna för att underhålla och utveckla Sorsele bildbank!

Du vet väl att Sorsele kommun förvaltar en otrolig bildskatt som omfattar över 7000 fotografier? Bildbanken är en viktig dokumentation av kommunens kulturarv, historia och utveckling. Bilderna som finns här har lånats ut eller skänkts av privatpersoner, föreningar och institutioner och samlades till en början in i ett Leaderprojekt med Sorsele Hembygdsförening.

Nu vill vi ha din hjälp!

Du som har ännu icke nedtecknad kunskap om någon bild är varmt välkommen att höra av dig!

  • Kom in på Piraten och fyll i ett formulär om en bild.
  • Skicka ett mejl till: terje.andersson@sorsele.se
  • Kommentera direkt i bildbanken under bilder du vet något om - det finns ett kommentarsfält kopplat till varje bild längst ner på sidan. Till bildbanken!
  • Om du fyller i pappersformuläret eller skickar ett mejl är det viktigt att du fyller i bildens titernummer som står ovanför bilden. Formatet ser ut så här för en exempelbild: Sobb EJ012.

Vi söker extra mycket efter er som vet något om bilderna som ligger i mappen "Ej geografiskt kategoriserade fotografier".

Vi vill gärna veta vars bilderna är tagna och har du mer information om bilderna är du såklart varmt välkommen att dela med dig av det!

Detta är även ett bra tillfälle att korrigera eventuella felaktigheter i bildbanken. Så om du hittat något sådant får du gärna meddela det.

Nya bidrag till bildbanken

Önskar du dela med dig av fler gamla bilder från Sorsele kommun är du hjärtligt välkommen att kontakta terje.andersson@sorsele.se för ytterligare instruktioner.