Logo Sorsele Webbportal
VÄLKOMMEN TILL SORSELE/SUORSSÁ

Lite närmare, lite varmare!

En ung kvinna sitter i snön med en hund bredvid sig. Hon ser glad ut och kastar snö som singlar ner på henne.
Foto: Sanne Brännström.

Så här är det nämligen: att vi är småskaliga på alla sätt och vis, utom naturen vi finns i. För den är så storartad det bara går att bli. Sorsele kommun ligger mitt i Lappland och är en av de minsta i Sverige, fast med en stor yta. Så – varför ska just du komma och bli en del av vårt lag?

 

Därför att vår litenhet är en charm och en fördel, och en utmaning på en och samma gång. Det är de kontrasterna som du kommer att göra dig tacksam, och galen, någon gång ibland.

Att vara verksam i glesbygd, som den här, förutsätter att man är lite nyfiken, kreativ och flexibel. Och att man vågar ta tag i saker själv – både praktiskt och teoretiskt. Å andra sidan är det nära till det mesta. Utom möjligen i avståndet, beroende på var du vill bosätta dig. Det här är en plats att falla för, och människor att bry sig om. Därför ska du komma hit, och bli en del av vårt lag.

Vi vill göra det enkelt för dig som funderar på att flytta till vår kommun att hitta information som du kan tänkas behöva. Därför har vi samlat ihop lite smått och gott som du kan vara intresserad av. Saknar du något, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig vidare. Du når oss enklast via vår inflyttarsamordnare Jenny Ottosson via telefon 0952-143 01 eller epost jenny.ottosson@sorsele.se eller via kommunens växel 0952-140 00.

Välkommen att kontakta oss för att höra mer!

Karta Ammarnäs

Karta Blattnicksele

Karta Gargnäs

Karta Sorsele

Karta Sorsele kommun

 

Information för dig som ska stanna lång tid i Sorsele kommun

Information för dig som ska stanna kort tid i Sorsele kommun

For you who are going to stay in Sorsele municipality for a short time

For you who are going to stay in Sorsele municipality for a long time