Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan

Trygga boendemiljöer, fin barnomsorg, bra skola och fantastisk natur att vara aktiv i – ja, behöver man så mycket mer som barnfamilj?

När barn får vara barn

Om man frågar en barnfamilj som är bosatt i kommunen vad som är bäst med att bo här är det sannolikt tryggheten de lyfter fram.

De uppskattar nog också möjligheten att växla ner en del i vardagen – att få ihop livspusslet på ett annat sätt. Vi har platsen för dig som vill skala ner på stressen, som söker en hållbar livstid och som vill låta dina barn vara barn en smula längre.

De entreprenöriella förmågorna som kreativitet och flexibilitet hos barn och unga är viktigt för oss och därför har vi ett starkt samarbete med Ung företagsamhet och skolan jobbar med en röd tråd genom grundskolan. 

Ung företagsamhet i Sorsele kommun

Det tycker ungdomar om Sorsele

– På vår fritid gillar vi att bada, köra moped och träna. Det bästa med Sorsele är att det är litet, det är fint, naturen är fin och det är lätt att hitta överallt. Att flytta tillbaka är inte en fråga utan en självklarhet. Sorsele är ett bra samhälle, tryggt, man får bra uppväxt – vad behövs mer!

Våra ungdomar umgås gärna på fritidsgård, i slalombacken eller i någon av  de andra idrottsverksamheterna. 

Barn plockar grönsaker från en odlingslåda

Stöd och service

Om du är i behov av stöd och omsorg