Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
Fanny med sonen i famnen
Fanny Johansson. Foto: Privat.

Ambassadör: Fanny Johansson

Fanny är en hemvändare och med sig hem har hon kärleken och deras gemensamma barn Lennox som snart fyller två år. Fanny har bott på lite olika platser och prövat sina vingar. När Fanny och hennes sambo fick barn börjande det växa en längtan till ursprunget och för snart ett år sedan gick flyttlasset tillbaka till Sorsele. Här har familjen funnit tryggheten och lugnet.

Hur kom du till Sorsele kommun?

Jag är född och uppvuxen i Sorsele. Jag flyttade från Sorsele och har bott på andra orter för att jobba och plugga. Jag utbildade mig till socionom i Umeå och träffade då min sambo Viktor. Efter utbildningen flyttade vi till Skellefteå där min sambo har sina rötter. När vi fick barn kände jag att jag ville flytta tillbaka hem. För snart ett år sedan hittade vi ett hus vi ville köpa, och det löste sig med jobb för oss båda. Det avgjorde saken och vi beslöt oss då för att flytta till Sorsele. Det är mysigt att ha barn här så det är ett beslut som ingen av oss ångrar.

Berätta vad du gör till vardags och på fritiden?

Jag jobbar heltid som hemtjänstchef och på fritiden tränar jag mycket och umgås med familjen, kompisar, sonen och sambon. På fritiden är det mycket familjefokus och vi är utomhus mycket med Lennox som älskar att köra bobby car och att vara med mormor och morfar.

Vad är Sorsele kommun för dig?

Det är min uppväxt. Trygghet och lugn och ro. Man vet vilka som bor här, det är nära till allt och familjärt.

Vad har du för smultronställe i Sorsele kommun?

Sen vi flyttade till Sorsele har mitt smultronställe blivit vår stuga i Abmoträsk. Vi har inte varit där så mycket ännu men vi har bestämt oss för att tillsammans med mor och far och morfar rusta upp stugorna på holmen och bygga en bastu. Min sambo är väldigt fiskeintresserad så det kommer att bli mycket fiske där, och så kommer vi att plocka bär. Det blir bra för Lennox att vara där han får röra sig fritt utan att vi behöver vara rädd för att han far ut på någon väg eller så.

På vilket sätt är Sorsele som plats med och förverkligar din dröm?

Då man har familj så tänker man på att familjen ska ha det bra och att det ska vara tryggt – då är Sorsele kommun superbra! Jag har en sambo som har tävlat på proffsnivå i MMA och som vill starta upp barngrupper i brottning. Här i Sorsele är det världens guldläge att göra det. I Skellefteå eller Umeå är du en i mängden som gör det men här i Sorsele blir man någon. Det finns möjligheter att påverka och göra någonting här.

Det är nära till allt och vi bor precis vid förskolan så det tar ingen längre tid att lämna och hämta Lennox. Den tiden det hade tagit kan man lägga på familjen istället för att sitta i en bilkö. Det kostar inte så mycket att bo här heller.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att flytta till Sorsele kommun?

Gillar man natur så har du något att göra varje årstid, du kan köra skoter, fiska och jaga året runt men det främsta är närheten till allt. Du spar mycket tid som du kan tillbringa med familjen. Vi har kompisar från Umeå som säger att de vill komma hit när de vill känna lugn och ro. Det är heller aldrig någon som har gjort några dumheter här utan att alla vet om det och det blir en väldig trygghet.