Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
Två personer står och bryter arm vid ett armbrytningsbord.
Foto: Hanifa Isak

Att göra som ung i vår fina kommun!

Som ung i Sorsele finns det mycket man kan hitta på i vår fina kommun, här finns något avsett ålder. Här hittar du fem exempel på vad du kan göra som ungdom i Sorsele kommun som berättas av en av våra ungdomar Hanifa Isak: 

Grilla

Varför inte dra ihop ett gäng av vänner så ni kan fara och grilla. I vår kommun finns det ju otroligt fina ställen som det går att grilla på till exempel Skibbikken eller mullekojan, fågeludden i Blattnicksele eller potatisbacken i Ammarnäs.

Fiska/båt

Gillar man att ta det lugnt och har en massa tålamod så varför inte fara ut och fiska en fin sommardag. Fiske är stort intresse för många och kan även bli ditt nya intresse. Gillar man inte fiska kan man fara ut med båten på Vindelälven och njuta av utsikten där ifrån.   

Läget

Vi har ju även en ungdomsgård i Sorsele som heter Läget, ner i Kulturhuset. Kolla öppen tiderna på Sorsele kommuns hemsida och dra dit någon gång, du kommer upptäcka mycket kul där. På Läget kan man spela pingis, biljard, armbrytning, Tv-spel, kortspel och massa andra spel men det går även bra att ta det lugnt och bara umgås med varandra. I flera byar arrangeras det också fritidsarrangemang för ungdomar så håll koll på varje bys facebookssida för aktuella saker som händer.

Bada

Vi har ju även badplatser som Skibbikken och badsjön i Sorsele och Hemsjön i Gargnäs samt badhuset i Sorsele så känner man för bad går även det utmärkt.  

Sommaraktivitet

Vill man göra någon annat så kan man faktiskt spela brännboll, fotboll, kubb och så vidare Det går ju att vara på fotbollsplan i Blattnicksele och Gargnäs samt vid Vindelälvsskolan eller den vid Svergovallen i Sorsele.

Relaterat