Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
Discodans
Foto: Emil Jonsson

Intervju med fem ungdomar

Vi har ställt ett antal frågor till fem ungdomar i Sorsele kommun:

  • Vad gillar du att göra på fritiden?
  • Vad är det bästa med Sorsele?
  • Vad önskar du i Sorsele som saknas idag?
  • Vill du flytta tillbaka till kommunen efter gymnasiet?

Moa

Jag gillar att vara ut i naturen och som tur är har ju Sorsele världens finaste natur så jag behöver ju inte fara långt för att göra det jag tycker om.  Det bästa med Sorsele måste nog vara att det är så litet samhälle, det lätt att hitta överallt, inte för mycket människor men så där lagom bra med människor.  Sorsele kommun även väldigt tryggt ställe för oss ungdomar, det är liksom inte mycket dåligt som händer vilket är ganska bra. Man behöver liksom inte oroa sig jätte mycket över att det kommer hända något dåligt när man är ute.  Något som jag skulle vilja ha i Sorsele kommun är väl ett gymnasium så man slippar pendla eller flytta hemifrån.  Jag vet inte om jag skulle vilja flytta tillbaka till Sorsele efter gymnasiet men man vet ju aldrig för det kan förändras med tiden.

Felica

Jag gillar att vara ute med kompisar och spela. Allt med Sorsele är bra det som saknas är väl mer lekplatser för barn, en större och bättre fritidsgård som är öppen oftare. Ja jag skulle kunna tänka mig att flytta till Sorsele som vuxen för att det är tryggt och ett bra samhälle att bo i.

Shafidul, Fabian och Chance

På vår fritid gillar vi att bada, köra moped och träna. Det bästa med Sorsele är att det är litet, det är fint, naturen är fin och det är lätt att hitta överallt även i Gargnäs. Det vi saknar i Sorsele är ett gymnasium, större sporthall mer aktiviteter för oss unga men samtidigt är Sorsele redan perfekt. Att flytta tillbaka är inte en fråga utan en självklarhet. Sorsele är ett bra samhälle, tryggt, man får bra uppväxt – vad behövs mer!