Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan

Årets UF kommun 2020/2021

Ung Företagsamhet Västerbotten instiftar i år två nya priser där de vill lyfta goda exempel på hur man på tagit det entreprenöriella lärandet till en ny nivå. De nya priserna är Årets UF ambassadör och Årets UF kommun och vinnarna presenterades idag under Mötesplats Lycksele och kommer från och med i år att bli ett stående inslag i arrangemanget.

Syftet med dessa priser är att hylla det fina arbetet kring entreprenöriellt lärande som görs i länet samt att visa på vilken bredd Ung Företagsamhet arbetar för att berika skolorna och kommunernas utveckling. Genom att i tidiga åldrar, redan från lågstadiet arbeta mer med uppgifter som främjar förmågor så som kreativitet, samarbetsförmåga, initiativförmåga och problemlösning gör att eleverna växer som individer och skolengagemanget ökar. Vinnarna har på olika sätt gett barn och unga möjlighet att utveckla sin företagsamhet och sin tro på sin egen förmåga.

Till årets UF kommun i Västerbotten valdes Sorsele kommun och som pris vann de en kort film om kommunens fina arbetet. Motiveringen löd:


På ett imponerande sätt har Årets UF-kommun i Västerbotten skapat en röd tråd av entreprenörskap från förskola till årskurs 9. Satsning är unik i Sverige då entreprenörskap nu finns som inslag i samtliga skolverksamheter i kommunen. Satsningen har snabbt blivit en viktig del i kommunens framtid och framåtsyftande arbete och utgör ett inspirerande exempel på hur samverkan mellan kommunens ledning och verksamheternas engagerade pedagoger kan skapa lärande och drivkraft för entreprenörskap inom ramarna för skolans verksamhet.

 

 

Sorsele kommun är så glad för detta och Skolchefen Ulrika Eriksson skickar följande hälsning:

Sorseles förskolebarn och grundskoleelever firar att vi utsetts till årets UF-kommun i Västerbotten. Vi vill tacka alla företagare som samarbetat med oss sedan starten för ett par år sedan! Vi ser verkligen fram emot att pandemin passerar så att vi får träffas igen på spännande och lärorika studiebesök och PRAO. Tillsammans med lärarna, er företagare och organisationen Ung Företagsamhet lär vi oss hur samhället fungerar och hur man som företagare är kreativ, löser problem och samarbetar med andra för att nå framgång. De förmågorna behöver vi alla utveckla. Till hösten fortsätter vi arbetet med entreprenörskap i förskolan och skolan och kommer då att utveckla det i samverkan med Vindeln och Malå kommun – där vi i Sorsele visar vägen. Häng med på vår fortsatta resa i höst hälsar barn och personal i Sorseles förskolor och skolor. Dessförinnan, ha en riktigt fin sommar!

Ett tips är att se den film som Sorsele kommun tillsammans med Ung företagsamhet har tagit fram om arbetet som görs för att öka entreprenörskap i skolan.