Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
Emil Vännberg lattjar på isen
Emil Vännberg. Foto: Jonna Eriksson

Ambassadör: Emil Vännberg

Emil Vännberg flyttade tillbaka till Sorsele efter tolv år. Han tycker som så många andra, att Sorsele är en trygg plats att landa på. Han tror också att fler och fler kommer söka sig bort från städerna till mindre ställen. När vi hamnade mitt i en pandemi så kunde vi ändå utöva våra fritidsintressen i stort sett som vi alltid gör. Vi kunde ändå leva våra liv.

Hur kom du till Sorsele kommun?
– Jag är uppvuxen i Sorsele men har bott på annan ort i cirka 12 år. Flyttade till Norge 3,5 år innan jag åkte hem och studerade till PT på distans mot Stockholm. Efter det flyttade jag tillbaka till Norge igen men sedan i mars 2020 fick jag jobb på skolan i Sorsele och flyttade hem.

Berätta vad du gör till vardags och på fritiden?
– Jag jobbar som sotare åt Malå sotningsdistrikt. Innan det så jobbade jag i Gällivare med asfaltering. På fritiden tränar jag rätt mycket styrketräning och MMA. Försöker även vara en mentor åt ungdomarna ifall vi får ihop ett seniorlag i fotboll. Annars hänger jag med vänner, familj och bekanta.

Vad är Sorsele kommun för dig?
– Sorsele är frihet. En lugn plats att vara på med närhet till naturen. Det är den plats som har gjort en till den man är och en plats man alltid kan falla tillbaka på. En trygg plats helt enkelt.

Vad har du för smultronställe i Sorsele kommun?
– Aha [byn, reds anm], såklart! Finns bara en plats. Det är det ställe där min mor växte upp och en plats jag spenderade mycket tid på som yngre. Somrarna där är helt fantastiska. Att bara vara ute med flotten på sjön, fiska och umgås med släkt och familj.

På vilket sätt är Sorsele kommun som plats med och förverkligar din dröm?
– Jag har inga direkta drömmar men jag har mål. Och det är mål jag är övertygad om att jag kan uppnå i Sorsele. Ett av målen är att få igång en MMA-förening. Det är något jag och en annan kille har jobbat på sedan år 2020 och vi börjar se många av bitarna falla på plats nu.
Jag hoppas att folk kommer inse vilken bra träning det är och att intresset kommer vara nog stort för att kunna hålla i gång det. Kanske vi även kan locka hit någon som blir sugen att prova från våra närliggande kommuner.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att flytta till Sorsele Kommun?
– Det är en trevlig kommun med trevligt folk. Söker man efter ett enkelt liv och en trygg plats där man kan bo och bilda familj så är Sorsele ett bra ställe. Vi bor långt bort från vissa saker men har ändå nära till allt. Eftersom det är en mindre ort så känner alla varandra vilket är en trygghet ifall något händer. Vi som bor här har också förstått innebörden av hur viktigt det är att hjälpa varandra.

Relaterat