Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan

Berättardagarna i Ammarnäs 2024

Evenemang › Kultur och bio

Ammarnäs Berättare och Kulturguider (ABK) arrangerar för sjunde gången Berättardagarna i Ammarnäs där årets tema är Ordspråk och talesätt.

Under arrangemanget får du bland annat vara med på de återkommande inslagen som t.ex. 'Berättarkafé', 'Mitt projekt' och 'Annvarakafé'. Under lördagskvällens berättarkafé delar vi också ut 'Årets Potatisbacksmedalj', en utmärkelse som går till en eldsjäl i fjällen, en person som gjort det omöjliga, eller det möjliga, och som behöver få extra uppskattning för sin gärning.

Du kommer också kunna delta i en "drämmen-dag" (workshop) 'Att berätta med dockor' tillsammans med skådespelaren, pedagogen och biståndsarbetaren Andrea Bodekull och arrangemanget 'Att berätta med rörelse' med bildvisning och "prova-på", där du får träffa Sebastian Björkman som är samisk dansare och som berättar om sina projekt och visar på rörelse som ett sätt att berätta.

Det här och mycket mer kommer att hända under dessa dagar. Till några av arrangemangen krävs anmälan och hur det går till hittar du på föreningens hemsida där du också kan ta del av programmet mm.
https://ammarnasguide.org/ eller https://www.ammarnas.guide

Du är Varmt Välkommen till våra Berättardagar i Ammarnäs 2024 med temat Ordspråk och talesätt/Christina, Ethel, Urban och Jan.

Arrangemang av Ammarnäs Berättare och Kulturguider i samarbete med Bertejaure gård, Skelleftebygdens Berättarförening och Sensus studieförbund