Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
Foto: Jonna Eriksson (SKYMTA AB)/Nalovardo AB

Idrottsprofilen är ny driftansvarig på Nalovardo

En ny säsong står för dörren i Västerbottensfjällen, och på skidanläggningen Nalovardo utanför Sorsele finns en ny driftansvarig redo att styra skutan. Viktor Gustafsson är MMA-proffset som la handskarna på hyllan, drog på sig vandringskängorna och hittade hem i Sorsele.

– Första gången jag kom hit blev en riktig wow-känsla, det är ett unikt landskap och en helt egen fjällmiljö, säger Viktor Gustafsson.

Fem år har gått sedan nya ägare tog över skidanläggningen Nalovardo utanför Sorsele och sedan dess har ett omfattande renoveringsarbete har pågått.

Nu tas nästa steg i utvecklingen av anläggningen, och i samband med det tar tidigare MMA-proffset Viktor Gustafsson över spakarna som ny driftansvarig på Nalovardo.

Jag är otroligt glad att jag fått den här chansen att utvecklas tillsammans med en verksamhet som satsar framåt.
Lorem ipsum dolor sit amet

– Jag är otroligt glad att jag fått den här chansen att utvecklas tillsammans med en verksamhet som satsar framåt. Snowboard har dessutom varit ett stort intresse sedan jag var sex år, så jag har svårt att tänka mig en bättre arbetsplats just nu, säger Viktor Gustafsson.

Spännande variation

Viktor Gustafsson kommer ursprungligen från Skellefteå och flyttade till Umeå för en satsning på MMA (Mixed Martial Arts). Under många år cirkulerade livet runt elitsatsning, intensiva träningsperioder i Thailand och proffsmatcher runt om i Europa. Men när Viktor blev pappa ändrades prioriteringarna, och flyttlasset gick till lugnet i Sorsele. När tjänsten som driftansvarig i Nalovardo blev ledig kände Viktor direkt att han hade hittat rätt.

– Det är spännande med variationen i arbetsuppgifter, allt från skidshop till underhåll av liftar och daglig drift. Men roligast är alla möten med positiv respons från turister som besöker anläggningen – att få vara en del av en härlig fjällupplevelse.

Överträffar förväntningarna

Nalovardo är ett lågfjäll i kilen mellan Laisälvens och Vindelälvens dalgångar. Skidanläggningen har funnits på plats i över 50 år och är en favorit bland såväl elitåkare som barnfamiljer. Här erbjuds 20 kilometer pistlängd i naturskön miljö.

– Jag minns hur förvånad jag blev första gången jag kom hit. Jag hade förväntat mig en liten kulle, och möttes av ett fjäll med helt obeskrivlig utsikt. Nalovardo kan leverera fantastisk åkning för alla, både när det gäller offpist och pist. Vi har utan tvekan de bästa familjebackarna i länet, säger Viktor Gustafsson.

Just nu arbetar Victor och teamet för fullt med att spruta snö och förbereda backarna för säsongen. Han tror och hoppas på att kunna öppna redan 1 november.

– Närmast har vi träningsläger för skidåkare som börjar i november och vi är i princip redo att öppna slalombacken redan nu.

I trygga händer

Patrik Abrahamsson är vd för Nalovardo. Tillsammans med resten av familjen Abrahamsson har han stora planer för att utveckla området och anläggningen. Just nu pågår rekrytering av säsongsarbetare, men en viktig pusselbit är redan på plats.

Vi har hittat en riktig stjärna i Viktor och den dagliga driften är i väldigt trygga händer med honom tillsammans med vår receptionsansvariga Anna Fransson, som också är relativt ny i sin tjänst. Nu har vi toppat laget här på Nalo och kan fokusera framåt, säger Patrik Abrahamsson.

Bakgrunden som elitidrottare är något Viktor tror kommer väl tillpass i den nya rollen som driftansvarig för skidanläggningen.

– Känslan jag fick inför den här tjänsten liknar det driv jag hade under min idrottskarriär – lägger man ner mycket tid och fokus på något så blir man bra på det. Här kan jag satsa, utvecklas och bli bättre tillsammans med teamet och anläggningen, säger Viktor Gustafsson.

Senast uppdaterad: 05 juni 2024

Läs mer