Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
Flygbild Järna Sorsele

Lidéns – en pigg nittioåring

Lidéns järnhandel är en butik med anor. Men mycket har hänt sedan Robert Lidén grundade företaget 1927. Den välsorterade butiken lockar kunder från när och fjärran och kan närmast jämföras med ett gammalt årgångsvin – det blir bara bättre och bättre!

Det är tredje generationen som nu driver firman vidare, de två senaste ur samma familj dessutom. Idag är det Bert-Olof ”Bertan” Jonsson och Pierre Sjöberg som styr skutan med nio anställda. I den stora butikslokalen i centrala Sorsele ryms allt från skotrar och vapen till färg, verktyg, tvättmaskiner, kläder, fiske- och sportartiklar, ja till och med leksaker. Kort och gott det mesta du behöver för hemmet och fritiden – och butiken har gott rykte även utanför kommungränsen.

– En del av varorna vi har måste man annars åka långt för, de går inte att hitta på närmare än ca 15 mils avstånd. Det gör att många boende i kommunerna runt omkring kommer hit, samt även hemvändare och fritidshusägare. Men det är klart, man hittar inte allt hos oss.

Lidéns har sedan en tid börjat marknadsföra sig med korta filmer med humoristisk touch som läggs ut på Facebook, för att testa andra sätt att marknadsföra sig än genom exempelvis direktreklam.

– Det är inte lätt att tränga igenom i all marknadsföring, så vi ville göra korta reklamfilmer och inte bara foton som vi lägger ut i sociala medier. Vi har dessutom anställda som är duktiga på att göra film.

– Filmerna har fått positiv respons från både kunder och leverantörer, som tycker att det är jätteroligt med filmerna.

Hur kan det komma sig att företaget har överlevt i alla år. Vad är hemligheten?

– Det är bra ordning i företaget och vi har ett serviceinriktat tänk.  Vi hjälper kunderna med det de behöver och på det viset kommer de tillbaka. De vet att vi kan fixa det mesta, säger Bertan övertygande.

Efter en kort stund tillägger han:

– Och så är vi ett bra team. Det ska vara roligt att både jobba och handla här!

Relaterat