Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan

Sorselestugan fortsätter att växa

Det har nu gått 11 år sedan de tre entreprenörerna Robert Gabrielsson, Jan-Erik Johansson och Joakim Stenlund tog över rodret för Sorselestugan, ett företag som funnits i över 40 år och bidragit till Sorseles goda rykte och självklara plats i träförädlingsindustrin.

 

I samband med övertagandet låg ett stort fokus på att bredda produktutbudet och idag tillverkar Sorselestugan stora fritidshus, attefallshus, garage till mindre stugor som exempelvis bastustugor, förråd och friggebodar. Exklusiva bastuflottar och flytbryggor har även lagts till i sortimentet och bidragit till företagets framgång. 

– Vi har minst sagt haft vind i seglen och lyckats överträffa våra egna förväntningar. Vi har under alla år haft tydliga mål och har tillsammans med vår personal lyckats öka vår omsättning och vårt resultat. Vi är väldigt nöjda med utvecklingen och nådde under 2021 en omsättning på över 60 miljoner, berättar Robert Gabrielsson.

Jan-Erik Johansson berättar att kundnöjdheten har varit avgörande för Sorselestugans tillväxt och att Sorselestugan under alla år har haft ett gott rykte, både för kundeservicen och kvaliteten på produkterna.

– Vi arbetar dagligen med att stötta våra kunder. Det är viktigt att de inte ska behöva vänta på att få hjälp, vi är bara ett samtal bort och stöttar våra kunder genom hela byggprocessen.

Joakim Stenlund fyller i:

– Vi har sedan övertagandet av Sorselestugan lyckats följa våra visioner och tillväxtplaner även om alla händelser i omvärlden med pandemi och kriget i Ukraina påverkat oss på olika sätt. Vi har varit flexibla och lyckats anpassa oss efter de utmaningar som uppkommit. Vår fina omsättnings- och resultatförbättring resulterade i en utmärkelse som Gasellföretag 2022 av Dagens Industri, ett pris vi är väldigt stolta över och vill passa på att tacka alla kollegor och kunder som gjort detta möjligt.

Nästa steg att fortsätta växa

– Vi fortsätter att satsa och bygger nu ut vår fabrik för att öka och effektivisera vår produktion. En stor del av nybyggnationen kommer göra det möjligt att utöka vår tillverkning av modulhus som garage och fritidshus. Vi har även förvärvat en tomt intill vår fabrik som ger oss rätt förutsättningar för fortsatt expansion, berättar Joakim Stenlund.

– Målet framåt är att fortsätta växa på den svenska marknaden, men också genom geografiska expansion till nya marknader, tillägger Robert Gabrielsson

Sorselestugan som funnit i över 40 år startade tidigt att sälja sina produkter online och fortsätter att satsa på digitala lösningar. 

– Digitaliseringen är viktig och vi fortsätter utveckla vår hemsida och digitala försäljningskanaler. Det är en stor efterfråga av våra produkter så det gäller att vara tillgänglig i de kanaler som våra kunder använder. Vi kommer inom kort kunna presentera en ny webapplikation på vår hemsida som gör det möjligt för våra kunder att själva designa sin drömstuga eller garage, berättar Robert.

Relaterat