Till innehåll på sidan
Till innehåll på sidan
En man som har t-shirt med texten Oh Larrys! och tatuerade underarmar.
Foton: Jonna Eriksson

Ambassadör: Larry Quinonez Gonzalez

Larry som tidigare aldrig sett snö kom till Sorsele som tolvåring och stortrivdes direkt. Idag är han en inbiten Sorsele bo som bidrar till ett levande samhälle och tillbringar mycket utav sin fritid ute med sin familj.  
– En av de bästa sakerna vi har här är påsken, det är årets höjdpunkt! Då får vi sitta ute på ett renskinn, pimpla och göra mat över öppen eld.

Hur kom du till Sorsele kommun?
– 2005 flyttade jag och min familj bestående av mamma, pappa och två syskon till Sorsele. Vi är ursprungligen från Colombia men sökte efter en tryggare plats att bo på. Min pappa hade fått tips om Costa Rica, som visade sig vara en lite tryggare och bättre version av Colombia. Vi bodde där i fyra år tills mina föräldrar en dag sa ”Nu ska vi flytta till Sverige. Där finns det snö!”. Jag var 12 år och hade tidigare aldrig sett snö så jag tyckte det skulle bli spännande.
Jag minns när vi först kom till Stockholm och det stod tio colombianer och fascinerades över en vattenpöl som hade frusit till is. Sedan kom vi till Arvidsjaur där det var en och en halv meter snö som vi började leka i, utan att ens frysa.

Vi hade sökt asyl och blivit tilldelade Sorsele. Min första tanke när jag kom hit var att det var annorlunda, tyst och lugnt. Det var en stor skillnad från Costa Rica, här behövde man aldrig kolla sig omkring eller ens låsa om sig.

Jag började skolan direkt och mina föräldrar anpassade sig bra. Många andra från Colombia kände att de behövde något större men jag och min familj stortrivdes i Sorsele! Vi blev snabbt välkomnade in i samhället och livet började rulla på.

Berätta vad du gör till vardags och på fritiden?
– Till vardags jobbar jag som krossmaskinist. Jag har även nyligt startat ett företag som heter Oh Larrys alltjänst AB där jag skapar event för ett levande nöjesliv i Sorsele. Mitt mål är att sprida glädje och erbjuda en mötesplats för alla oavsett ålder eller ursprung. Alla ska känna sig välkomna! Jag har planerat in fem stycken event under 2023, alla inom Sorsele kommun.

På fritiden älskar jag att umgås med min familj. Jag har ju min älskade sambo som är min ”ride or die”, hon som stöttar mig och hjälper mig att förverkliga mina drömmar. Tillsammans med henna och våra två döttrar spenderar vi mycket tid på Nalovardo där vi har vår husvagn uppställd under vinterhalvåret. Vi åker skidor, grillar över öppen eld, umgås och lär känna andra säsongs campare.

Utöver det gör jag gärna andra typer av uteaktiviteter, kör skoter och styrketränar på Trim 365.

Vad är Sorsele kommun för dig?

– Det är en möjlighet till en bättre framtid för både mig, mina barn och min familj. Här finns möjligheter till bättre ekonomi genom lägre kostnader och bra arbetsmöjligheter. Vi har nära till naturen där vi kan tanka oss själva med energi och så har vi tryggheten.

Vad har du för smultronställe i Sorsele kommun?
– Rankbäcken 10. Det är hemma på gården man mår som bäst! Både jag och min sambo var fast beslutsamma över att vi ville ha ett hus just på Rankbäcken, så vi knackade dörr och frågade om det var någon som skulle sälja. Det dök upp en möjlighet att köpa ett hus och det kunde inte ha blivit bättre. Vi bor i samhället fast ändå utanför och har nära till naturen med skoterleder och vatten.

På vilket sätt är Sorsele kommun som plats med och förverkligar din dröm?
– Jag har faktiskt en dröm, och det är att skapa en så bra framtid för mina barn som möjligt. Jag vill ge dem en trygghet och en plats de aldrig behöver fly ifrån. Jag vill att de ska ha bra förutsättningar för att kunna bli starka och självständiga individer som visar respekt för andra människor och naturen. I Sorsele finns förutsättningarna för detta, så på så sätt är Sorsele kommun med och förverkligar min dröm. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att flytta till Sorsele kommun?
Just do it! Här finns bra möjligheter till jobb, närheten till naturen och alltid en hjälpande hand runt hörnet. Kommer man hit själv skulle jag även ge rådet att skaffa en Sorselebo, de är bäst i test!

Relaterat